TBX
2010-07-30 | 13:09:34

Hej igen!
Nu är jag hemma, igen från vår lilla road-trip(heter det så?) Blev tyvärr inget danmark eftersom det skulle bli så dåligt väder.. hmm.. ganska fint utanför fönstret nu. Men var iaf på Öland och i Simrishamn som ligger i skåne. Mötte faktiskt min engelska lärare på en strand som heter Sandhammaren, tror jag.

Just nu är jag väääldigt trött, det blir man av att åka bil i flera timmar. Känner mig ganska förvirrad också, vet ju inte ens vilket datum det är! ;o Orkar inte skriva mer, förlåt <3

/Sigrid
KATEGORI: Övrigt & Allmänt | 1 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


22 Juli
2010-07-22 | 11:07:15


Foto: Jag(såklart)

Hej!
Har väldigt tråkigt just nu, finns ju ingenting att göra. Vill komma ut men utanför dörren finns bara asfalt.. asfalt, sten och avgaser. På söndag åker vi bort igen, lite roligare. Vi ska typ först till öland i nån dag eller så skåne tror jag, sen danmark o sen småland(?). Vet inte helt säkert, men på ett ungefär..
Komemr hem den 31a juli. Men, den 2a augusti kommer emma till sthlm och jag, hon, vanessa och hanna ska på grönan den 3e :D Jätte kuuul! Längtar..

igår köpte jag en skorta på indiska. Den är gul, blå, vit och röd rutig. Ska visa bild någon annan gång ;)
Lånade även 5 böcker på biblioteket, en hel serie. Skriver nog om dom i ett annat inlägg.

/Sigrid
KATEGORI: Foto Natur | 5 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Lekande Barn
2010-07-20 | 11:57:04


Foto: Sigrid(jag) | Canon eos 450d |

KATEGORI: Foto Övrigt | 2 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Home
2010-07-18 | 22:16:22


Foto: Jag | Canon eos 450d |

Hej!
Nu är jag hemma igen. Eller, kom egentligen hem från Visby den 14:de men hade inget att skriva om då. Och igår åkte vi till Mariefred över en natt. Tyckte det var en rätt mysig stad. Min syster och hennes kompis skulle nämligen se kent i eskilstuna som ligger rätt nära där. Vi bodde på ett jätte fint ställe som hette In my garden och de hade en jätte söt hund där som hette Smilla(på bilden). Fler bilder kommer imorgon och senare. ;)

Blev rätt irriterad nyss då min dumma dator inte ville överföra bilderna från min kamera in till datorn. D: Men det gick på pappas dator och det var ju bra. Började bli lite orolig :S

Kram Sigrid
KATEGORI: Foto Djur & Insekter | 1 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Rocklösa del 3
2010-07-10 | 10:52:52

Här kommer de sista fotona från Rocklösa:

Elza.

Hoppbanan.
Molly och Miljard.
Dominans.
Dominans.
Baletts frisyr.

Baletts svans.
Uppvisningen.
Foton: Sigrid(jag) | www.carantiliel.blogg.se
KATEGORI: Dagboken | 2 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Rocklösa del 2
2010-07-08 | 13:30:13

Hade tänkt visa några fler bilder från Rocklösa som är ett ridläger jag var på.Hade tänkt berätta lite om vad vi gjorde också. Så det kan jag väl göra nu. Allt kanske inte är i exakt ordning men tror jag skrivit rätt.

Dag 1: Alla anlände med bil och vi visades till våra stugor. Alla föräldrar åkte runt 4. Vi åt lite fika och gick ner för att kolla på alla hästar. Alla fick också lämna ifrån sig sina mobiler. Sedan fick vi svara på lite frågor på en lapp och även önska lägerhäst. Jag önskade Elza, Miljar och Chassi. Sen hade vi lite sittbensträning inför morgondagens pass. Vid kvällsmackan fick vi veta vilka hästar vi skulle ha, jag fick Balett. Vi blev också indelade i två ridgrupper, jag blev i grupp 2.

Dag 2: Telefon tid 08.00-08.30. Halv nio var det frukost. Vi gick till de olika hagarna för att hämta våra hästar. Jag och 4 andra var tvungna att gå typ 1 kilometer för att hämta hästarna i vår hage som låg långt bort. Alla andra hade hästarna jätte nära :( Men första gruppen red kl 10 vi red kl 11. Första ridpasset gick jätte dåligt! Man kände sig som en nybörjare. Balett var väldigt het också. Sen hade vi stall teori, kommer ej ihåg vad vi gjorde då. Sen red vi ut, grupperna för sig. På kvällen gick vi och badade och vid vattnet hade vi hästbingo.

Dag 3: Telefon tid, frukost, hämta hästar. Första ridpasset dressyr, gick lite bättre den här gången. På teoripasset fick vi känna på hur det var att "vara häst". Man höll ett bett i handen och en annan höll i tyglarna och skulle försöka göra så lite som möjligt, ändå kändes det. Det skulle lixom visa hur mycket hästarna faktiskt känner. Vi ficklära oss lite om ledande tygeltag m.m. Andra ridpasset hade vi gymkhana. Det var as kul! Mitt lag vann, vi hade hästen Mia och vann 4 grenar av 5, det andra laget hade Rasmus. 1:a grenen skulle man rida på hästen till andra sidan och sen på tillbaka vägen gå balansgång medan en annan höll hästen. 2:a grenen hade ögonbindel och skulle rida slalom  mellan massa koner. En annan ur laget gick bredvid och skulle säga typ "Höger, vänster" osv. 3:e grenen skulle man balansera en potatis på en sked. Tappade potatisen men hann dyka ner på marken före Mia hann äta upp den. 4:de grenen gick ut på att rida bort till andra sidan ridbanan göra jorden runt och sen galoppera tillbaka, man var ej tvungen att galoppera men jag gjorde det och det var jätte kul! Den sista grener skulle man inte rida, istället skulle man klä på sig massa kläder(sockor, skor, byxor, tröjor, hatt, glasögon, väska m.m) springa med hästen bort till andra sidan, klä av sig kläderna och en annan ur laget skulle klä på sig och springa med hästen tillbaka. Det var slut när alla i laget klätt på och av sig kläderna och lagt tillbaka dom i påsen. Det var nog den roligaste gymkhanan jag nånsin gjort! Självklart red vi barbacka för er som undrar ;) På kvällen åkte vi till en liten ö. Vi badade och grillade korv.

Dag 4: Hoppning på förmiddagen, gick sådär. Balett var vädligt het. På teorin hade vi horseraining(stavning?), orkar inte förklara vad det är ni får googla på det eller söka på youtube, men det handlar iaf om att man går på marken och har h'sten bredvid sig och så ska man göra massa saker m.m. Det gick iaf jätte bra för mig, hade Rasmus och han travade jätte fint. Andra ridpasset red vi ut alla samtidigt. Vi gick i skogen och klättrade. Vi kom fram till en jätte brant backe och Balett kastade sig upp i galopp. Det var lite läskigt men det gick så fort. Resten gick jätte fint. På kvällen hade vi film kväll. Filmen handlade om en galoppör och 3 män som möttes på galoppbanan. En var ryttare, en hade hästen och den tredje hade stallet typ. Sen blev hästen världens bästa galoppör.

Dag 5:  Första ridpasset var dressyr. På teorin skulle vi ta isär hela sadeln och tränset och göra rent med olja. Det tog ett tag men blev klar innan kvällen. Eftermiddags passet blev skattjakt till häst. Vi delades in i 4 lag. I mitt lag var Mikaela och Chassi,  Elin och Elza, Thea och Loppan och Ylva gick med som medhjälpare. Vi var det enda laget som klarade hela vägen in i skogen och allt, de andra gick vilse och fattade inte lapparna. Dock hittade vi inte skatten först men alla hittade den nästan samtidigt. Man fick en godispåse och en morot, moroten var till hästen såklart. Ballet och hennes "flock" fick en ny hage som gick runt åstugan. Så det vandrade runt vårt hus hela natten. Mysigt!

Dag 6: Första passet red vi lite dressyr. På teorin släppte vi ut Balett, Loppan, Elza, Bilbo och Chassi på ridbanan för att gissa lite rangordning och sånt. Lena la ut en boll för att de skulle röra på sig och Bilbo var vädligt nyfiken. Fick några roliga bilder. Sista passet hade vi hopptävling, jag hade inte Balett för hon var väldigt het och skulle i sånna fall bli ännu hetare på banan så jag fick ta Bilbo om jag ville. Och det ville jag. Det gick bra, kom runt felfritt men vann inte :( Fast det gör inget. :) På kvällen hade vi talangjakt. Det var skojj.

Dag 7: Sista dagen på lägret. Vi hade rykt tävling före uppvisningen. Jag fick göra om baletts man 3 gånger! Först hade jag tänkt göra knoppar. Hade knoppat typ en tredjedel av manen när jag kom på att jag inte skulle hinna eftersom hon hade så tjcok man. Så jag tog ut alla knoppar och tänkte göra en fläta längsmed hela manen . Men precis när jag var klar med flätan skakade hon på huvudet så den gick upp. Blev riktigt stressad för hade typ bara en kvart på mig. Så jag gjorde några toffsar och satte ihop. Flätade även svansen. Sen var det dags för uppvisning. Alla föräldrar kom när vi värmde upp. Första gruppen skulle rida först, sen vi. Alla hade samma program. Ballet var jätte duktig och hon gick inte in till mitten en enda gång, förutom när jag bad om det såklart. Hon var lite pigg men hon är ju en pigg häst. Sen var det prisutdelning från gårdagens hopptävling. 1a var Elin och Elza, 2a Savannah och Melody, 3a Emelina och Grattis, 4a Ebba och Rasmus. Efter prisutdelningen fikade alla och priserna för talangjakten och rykttävlingen delades ut. Talangjakten vann Mimmie, Ebba och Savannah som tolkade bä-bä-vita-lamm på sitt eget vis. Och rykttävlingen vann... Jag! :D Fick gröna benlindor. Sen var det dags att ta farväl av gården och alla kompisar och åka hem.

Saknar alla jätte mycket! Men har fått allas nummer och chattar på facebook.

Men här kommer bilderna:

På ön.

Utsikten från ön.

Bilbo som leker med bollen.

Bilbo och Loppan som fikar <3
En av stallkatterna som vilar.

Trött katt.

Foton: Sigrid(Jag) | www.carantiliel.blogg.se

Kram Sigrid
KATEGORI: Dagboken | 1 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Min tråkiga dag
2010-07-08 | 12:43:48

Hej! Sitter hemma i stan, synd en sån fin dag men jag orkar inte gå ut. Men imorgon var det tänkt att familjen skulle åka till gotland i några dagar men min syster blev sjuk så hon och min mamma kommer på söndag istället :/ Hade ju varit skönt att kunna gå rakt ut på gräset och ner till stranden såhär på sommaren, men eftersom vi sålt vart landställe har man inte mycket val. Men får passa på att bada på Gotland, för nu är jag väldigt badsugen! :) Alla kompisar är ju typ bortresta också :(

KATEGORI: Dagboken | 0 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Yes!
2010-07-07 | 22:51:30

Hej hej!
Jätte glad just nu för.. Spanien vann matchen mot Tyskland! :D :D :D Hejjar ju på Spanien, som ni kanske förstår.. ;) Så då blir det ju alltså Spanien och Holland i finalen. Vem hejjar ni på? Eller kollar ni ens på VM?

Men iaf, idag var jag med pappa på djurgården och kollade till Mollys grav och lite annat. Åt även en stor mjukglass. Gott var det. Fast har tänkt på en sak.. Mjukglass smakar ju inte så mycket, så egentligen är det inte så gott. Men det är ju en smaksak, Hehe.


Foto: Sigrid(jag) | www.carantiliel.blogg.se |
KATEGORI: Foto Närbild | 0 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


5 saker du inte visste om mig...
2010-07-06 | 18:06:281. Jag är sämst på särskrivning!
Det är nog det som jag verkligen är dålig på i svenska. Annars är jag väl rätt bra på grammatik.. 

2. Jag lyssnar nästan aldrig på musik.
Ja, det är faktiskt sant. Det är sällan jag lyssnar på musik på datorn eller på mobilen, även om jga tycker mycket om musik. Gillar mer att sitta och nynna för mig själv framför datorn, kan nästan inte konsentrera mig med musik i öronen, bara ibland...

3. Jag kan inte rita katter.
Mm, det suger jag verkligen på! Väldigt synd för katter är så fina :/ Men man får väl öva! Öva Sigrid, ÖVA!

4. Jag har inte läst första boken i twilight serien..
Japp det är sant.. Vissa tänker säkert att jag inte är en riktig twilight älskare om jag inte läst första boken, men tycker man kan älska twilgiht serien för det! Anledningen till detta är att jag såg filmen typ 5 gånger på raken för jag tyckte den var så bra och då vill man ju fortsätta läsa 2:an för att se hur den fortsätter. Och sen har jag inte orkat helt enkelt.. + att vi inte hade 1:a boken hemma och man orkar ju inte springa till biblioteket.

5. Jag hatar Guinness Rekordböcker.
Blir bara äcklad av alla läskiga och äckliga bilder i de böckerna. Försöker helst undvika dem, några rekord är ju coola men de flesta är bara kosntiga och äckliga.. som att typ lyfta bilar med ögonlocken eller liknande. Ändå har jag en av de böckerna i min bokhylla.. Hehe.. men kollar aldrig i den ;)
KATEGORI: 5 saker du inte visste.. | 2 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Rocklösa del 1
2010-07-06 | 15:17:03

Hej!
Kommer dela upp rocklösa bilderna i flera inlägg för att inte alla 40 bilder hamnar i samma. Tyvärr vet jag inte hur man ändrar med inläggen så de blir ännu bredare, hade ju egentligen velat ha dom 700px breda men får nöja mig med 650px. Det är i alla fall 45px mer än förut. 
Juste, alla bilder är tagna med familjens lilla digitalkamera  Nikon coolpix nånting heter den tror jag. Inte världens bästa så det är ingen dunder kvalitét, men ni ser iaf vad det är på bilderna.. hoppas jag ;D
Enjoy!

Hälften av personerna från lägret är inte med på bilden, vi var 12 st.

Mikaela och Emme utanför Åstugan.

Vägen från ridbanan till Nergården + lite hagar.

Miljard.
Chassi, Bilbo och Elza i hagen.

Min läger häst Balett i hagen <3

Nergården(dålig kvalitét).

Alla bilder är fotade av mig(www.carantiliel.blogg.se)! Copyright!

Kram Sigrid

KATEGORI: Dagboken | 2 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Första designen!
2010-07-06 | 11:07:11


Nu är jag klar med min första design på den här bloggen! Gjorde den igår och fixade lite med länkar och sånt idag. Vad tycker ni? Själv har jag redan tröttnat på den x) den ser lite tråkig ut tkr jag :/ Men kommer väl göra en ny om några veckor, om jag hinner. Tror jag tänker göra en blå då.. ;)

Kram Sigrid
KATEGORI: Bloggdesign | 3 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Ritplattan
2010-07-06 | 10:47:59

KATEGORI: Utrustning | 2 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Kameran
2010-07-06 | 10:46:06


Objektiv:
Inga ännu

Tillbehör:
Inga ännu

KATEGORI: Utrustning | 0 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!


Ny blogg!
2010-07-05 | 18:03:19

Hej och välkommen till min nya blogg!
Ni som läste min förra blogg (www.lillmister.blogg.se) vet nog vem jag är och varför jag skaffat en ny blogg. Följ mig gärna med bloglovin!

Kodningen är inte helt klar än men jag håller på! Fortsätter nog imorgon.

Kram Sigrid

KATEGORI: Övrigt & Allmänt | 0 KOMMENTARER
Kommentera inlägget här!